ОСТАННІ НОВИНИ

Остап Дроздов: «Що буде далі у справі Фаріон»

|

Журналіст, телеведучий і письменник Остап Дроздов про те, чим може завершитись суд над 18-річним юнаком, підозрюваним в убивстві мовознавиці й екснардепки Ірини Фаріон:

«Рупором російськомовного патріотизму стане 18-річний юнак, який братиме своєю щирістю, органічністю, стійкістю, віком і святою наївністю. Хвиля підлітково-юнацького епігонства підозрюваного в TikTok – лише легенька репетиція цілої хвилі кумироліплення в середовищі манкурто-креольського поколенія укр-Z.

Друга сторона подовгу зачитуватиме статті Кримінального кодексу про розпалювання ненависті й мову ворожнечі, в яких убиту жертву звинувачували всі, кому не лінь, під мовчазне заохочення самої держави.

Пів країни цитуватиме висмикнуті з контексту фрази, з яких убита жертва поставатиме мало не ворогом народу (перевірена десятиліттями тактика латентних колаборантів). Пів країни переметнеться на бік методичок російських спецслужб про «ущемления рускоязичного населения», яке призвело до жахливої трагедії на вул. Масарика.

Весь пул ура-марафонних і провладних медіяпомийок увімкнуть усі свої ресурси на термінову гуманізацію «18-річного жертви власного патріотизму»: рине шквал репортажів про чудову сім’ю Зінченків з вельми теплими відгуками футбольних побратимів, однокласників, сусідів по під’їзду.

Підозрюваного на поруки в суд прибудуть брати пів Верховної Ради і лічно Бужанський, «майбутня жертва», які казатимуть про те, що молодий патріот не розібрався у складній політичній ситуації та вбив «агента кремля», як йому роками втовкмачували місцеві ЗМІ.

Навіть якщо вирок і буде каральним, убивця спокутує свою вину на фронті, де його чекатиме батько-герой і навики управління безпілотниками. Все мляво зведеться до внутрішнього протистояння російськомовних патріотів із тими, хто їм докоряв, і за це поплатився.

Пропагандистська машина влади оголосить резюме, що в нашій країні ніхто не вбиває за мову – вбивають за «розкольництво» й «дестабілізацію» розпрекрасної гармонії, в якій російськомовний патріот проголоситься священною коровою, а хто проти – тому місце на одному полі з Івасюком. Так це буде в країні, де людське життя – ніщо».

*примітка: у тексті збережено авторську лексику

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *