ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський музей Соломії Крушельницької отримав нового керівника

|

Львівський музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької отримав нового керівника. Ним 5 серпня став заступник директора Львівського органного залу Тарас Демко. Він поєднуватиме свої дві посади. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Нового очільника музею представила колективу заступниця міського голови з гуманітарних питань Ірина Кулинич.

«Тарас є дуже фаховою людиною, хорошим менеджером, тому віримо, що з них музей отримає нове дихання. Хочемо подякувати за роботу попередньому керівнику музею Михайлу Кобрину, який очолював установу майже три роки. Він зробив багато роботи, зреалізував чимало грантових проєктів. Зараз є нові виклики та музей повинен отримати нові сенси», – зазначила Ірина Кулинич.

Своєю чергою Демко зазначив, що музей має великий потенціал і репутацію не лише в Україні, а й за її межами. Постать Соломії Крушельницької та композитора Станіслава Людкевича задають вектори розвитку установи.

«По-перше, це робота із виконавцями, записами, промоція музичної культури, яку може бути виконуватись чи записуватись. По-друге, це робота зі спадщиною: ноти, композиції і, звісно ж, патрони музею. Також дуже важливою є діджиталізація і оцифрування матеріалів, бо в сучасному світі без цього ніяк», – додав Демко.

Довідково

Тарас Демко – український діяч культури, культурний менеджер, літературознавець, перекладач, один з керівників Львівського органного залу, директор Галицького музичного товариства.

Народився на Львівщині 1990 року. Вивчав англійську мову та літературу у ЛНУ імені Франка. З 2012 року —директор музичної агенції Collegium Management. З 2014 року директор Ukrainian Festival Orchestra. З 2017 року заступник директора Львівського органного залу. Один з ініціаторів та засновників створення Ukrainian Live Classic – першого додатку з українською класичною музикою, де зібрано понад 500 професійних записів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *