ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила агентурну мережу ФСБ у шести областях України

Наталія Жолинська

|

Контррозвідка Служби безпеки України знешкодила масштабну мережу ФСБ, яка готувала ракетно-бомбові та дронові удари РФ по шести регіонах України. Про це Львівському порталу повідомила пресслужба СБУ.

Як встановили правоохоронці, дев’ять російських агентів у Дніпрі, Запоріжжі та Сумах, а також в Донецькій, Одеській та Кіровоградській областях за вказівкою російського куратора збирали координати для вогневого ураження українського ППО та об’єктів критичної інфраструктури. Їх усіх затримали. Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони з доказами ворожої діяльності.  

«До складу ворожої групи входили дві чиновниці. Одна з них – посадовиця Дніпровської міської ради, інша – очільниця відділу в Южненській міськраді на Одещині. Вони встановлювали локації ППО та ключових електропідстанцій для коригування російських обстрілів по території обох регіонів. Ще двоє агентів розвідували місця базування укріпрайонів та вогневих позицій важкої артилерії ЗСУ поблизу Покровська та Часового Яру. Їхній спільник збирав інформацію про місця зосередження особового складу та військової техніки оборонців Курахового на Донеччині», – йдеться у повідомленні.  

Серед агентів ФСБ також були двоє менеджерів та студент університету. Їхнім завданням було фіксувати рух ешелонів ЗСУ у напрямку східного фронту. Ще одним зрадником виявився ексспівробітник розформованої міліції. Він в свою чергу «звітував» окупантам про наслідки ворожої атаки на одній із гідроелектростанцій України. 

За даними слідства, зловмисники потрапили у поле зору росіян через активність у чатах прокремлівських Telegram-каналів. Комунікували зрадники з російськими спецслужбами через анонімні чат-боти у популярному месенджері.  

Слідчі повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *