ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили дві лабораторії з вирощення конопель

Маркіян Рой

|

На Львівщині викрили дві нарколабораторії, в якій вирощували коноплі. Під час обшуків вилучили спеціальне обладнання та майже 15 кг канабісу, а також 523 кущі та 251 саджанець коноплі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що на території Львівського району у двох будинках 38-річний обвинувачений організував кустарні лабораторії. Зокрема, у кімнатах встановив спеціальне обладнання та створив відповідні умови зі штучним мікрокліматом для вирощування кущів рослин коноплі. До справи з вирощення він також залучив свого 51-річного товариша.

В подальшому обвинувачений з рослин виготовляв наркотичний засіб «канабіс», який мав намір збувати.

Під час проведених обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено спеціальне обладнання та майже 15 кг канабісу. А також 523 кущі та 251 саджанець коноплі.

Орієнтовна вартість вилученого за цінами чорного ринку становить майже 10 млн грн.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно львів’янина та мешканця Львівського району за фактом незаконного вирощування конопель (ч. 2 ст. 310 КК України).

Окрім цього, останньому також інкримінують незаконне виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах, організація та утримання місць для незаконного виготовлення наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *