ОСТАННІ НОВИНИ

18-річний хлопець організовував підпали машин ТЦК на Хмельниччині

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили й затримали 18-річного лідера банди, який на Хмельниччині організовував підпали автівок ТЦК на замовлення росіян. Про це Львівському порталу повідомили у Національній поліції.

За даними Офісу генпрокурора, йдеться про 18-річного хлопця. Він сам вийшов на російські спецслужби, аби заробити грошей. Для цього розмістив своє резюме на даркнеті, де пропонував послуги з підпалу автівок, що належать представникам Сил оборони.

«Замовлення» від ворога молодик отримав цьогоріч на початку липня. Він мав підпалити службові автівки ТЦК у Хмельницькому.

Для виконання завдання підозрюваний залучив ще кількох жителів регіону. Вони за гроші кидали у транспорт військових «коктейлі Молотова» та надсилали організатору фото- або відеопідтвердження виконаної роботи. За кожну знищену машину організатор і виконавці отримували від 500 до 1000 доларів.

Задокументовано кілька епізодів такої злочинної діяльності.

Лідеру злочинної групи оголосили підозру за ч. 1 ст. 14, за ч. 1 ст. 114-1 (готування до кримінального правопорушення, перешкоджання законній діяльності ЗСУ) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом) Кримінального кодексу України. Наступні 10 років він може провести за ґратами.

Зловмисник перебуває під вартою.

Наразі поліцейські перевіряють фігуранта на причетність до вчинення аналогічних злочинів у регіоні. Тривають заходи щодо притягненням до відповідальності інших учасників злочину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *