ОСТАННІ НОВИНИ

ГУР встановило воєнних злочинців зі знищеного у квітні бомбардувальника Ту-22М3

Олег Дерев'янко

|

Українська розвідка встановила імена та дані всіх чотирьох членів екіпажу російського бомбардувальника Ту-22М3, який у квітні 2024 року збили українські військові. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки.

Знищений за понад 300 км від лінії фронту, російський бомбардувальник Ту-22М3 упав поблизу хутора Богомолов у Ставропольському краї рф.

Літак з бортовим номером «11» належав до складу 52 важкого бомбардувального авіаполку (в/ч 33310, авіабаза «Шайковка» Калузької області рф). Він входить до 22 гвардійської важкої бомбардувальної авіадивізії командування дальньої авіації ПКС росії.

19 квітня бомбардувальник Ту-22М3 злетів з північно-кавказької авіабази «Моздок» до станиці Кущевської у Краснодарському краї рф, звідки планував здійснити пуск ракет Х-22 по території України.

«Літак був уражений на відстані 308 кілометрів, що достатньо далеко. Це перше збиття літака дальньої авіації в цій війні», – розповів начальник ГУР МОУ Кирило Буданов.

Воєнна розвідка України встановила імена та детальні відомості про чотирьох воєнних злочинців зі складу екіпажу знищеного бомбардувальника Ту-22М3. Усі четверо катапультувались, але вижили лише двоє:

  • командир корабля – Сергій Колесніков, заступник командира ескадрильї з військово-політичної роботи, майор,  проживає у Шайковці;
  • штурман авіазагону – Олександр Скрябічєв, капітан, проживає у Шайковці;
  • помічник командира корабля – Андрій Кононов, капітан, проживав у Шайковці. Ліквідований разом з літаком Ту-22М3;
  • штурман-оператор авіазагону – Андрій Грушанін, старший лейтенант. Ліквідований разом з літаком Ту-22М3.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *