ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті спалили ще один російський «Сонцепьок» разом з екіпажем

Наталя Дуляба

|

На Запоріжжі українські військові знищили тяжку вогнеметну систему ТОС-1А «Сонцепьок», якою особливо пишаються російські окупанти. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Рідкісну ворожу ціль виявили бійці СБУ під час розвідки на Запорізькому напрямку фронту. Система була споряджена повним боєкомплектом та готова для нанесення удару.

Втім ні цей «Сонцепьок», ні його екіпаж, який теж був на місці, більше не завдаватимуть ударів по українцях.

«Після яскравого феєрверка екіпаж зник разом з усією установкою», – кажуть у спецслужбі і показують момент удару по ворожій системі:

Зазначимо, що тяжка вогнеметна система залпового вогню ТОС-1А «Сонцепьок» стріляє запалювальними або термобаричними боєприпасами калібру 220 мм, звідси й походить така назва. Росіяни її розробили наприкінці 1980-х років.

Цю зброю росіяни вважають «гордістю» свого військово-промислового комплексу і по особливому її нахвалюють. Для залякування цієї системою своїх ворогів, в тому числі українців, рашисти навіть зняли однойменний пропагандистський фільм.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *