ОСТАННІ НОВИНИ

«Укрзалізниця» запускає перший дитячий вагон

Олег Дерев'янко

|

«Укрзалізниця» відкриває продаж квитків на перший дитячий купейний вагон. Він курсуватиме з 8 серпня у складі поїзда №15/16 Харків – Ясіня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі компанії.

Вагон оснащений у такий спосіб, щоб найменшим пасажирам від 0 до 8 років та їхнім батькам було комфортно, безпечно та цікаво в дорозі.

Голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко зазначив, що мета компанії – стати «найбільш дружньою до дітей залізницею в Європі».

«Вдячний ЮНІСЕФ за партнерство та турботу про найменших пасажирів на всіх етапах їхньої подорожі: від сучасних дитячих зон на 6 вокзалах до цього вагона. Важливо, що цей унікальний вагон модернізовано в Україні – на нашому Київському електровагоноремонтному заводі. До кінця цього року плануємо запустити ще 7 таких вагонів», – додав він.

Роботи з модернізації тривали близько пів року. Вагон оснащений сучасними рішеннями, що забезпечують комфортні умови для подорожей з дітьми: дитячими манежами, сповивальними столиками у вбиральні тощо.

Квитки на дитячий вагон доступні виключно через мобільний застосунок «Укрзалізниці». Вартість квитка аналогічна вартості купейних квитків того ж класу. Вагон має маркування «Дитячий» у застосунку, що дозволяє батькам, які подорожують з маленькими дітьми, обрати відповідний вагон.

Діти до п’яти років включно подорожують поїздами «Укрзалізниці» безплатно і не потребують окремого квитка.

Вагон спроєктували за ініціативи «Укрзалізниці» в колаборації з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за фінансової підтримки уряду Бельгії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *