ОСТАННІ НОВИНИ

У Туреччині спустили на воду другий український корвет

Наталія Жолинська

|

Вчора, 1 серпня у Стамбулі відбулась церемонія спуску на воду другого корвета «Гетьман Іван Виговський», який через російську агресію будувався в Туреччині на замовлення України. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров на своїх сторінці у Facebook.

Церемонія спуску відбулась на корабельні RMK Marine у Стамбулі. На ній також були присутні Перша леді України Олена Зеленська, віцеадмірал, командувач Військово-Морських Сил ЗСУ Олексій Неїжпапа, власник компанії Baykar Халюк Байрактар та голова Меджлісу Мустафа Джемілєв.

«Корвети «Гетьман Іван Виговський» та «Гетьман Іван Мазепа», які через російську агресію будувалися у Туреччині, оснащені найсучаснішим озброєнням і стануть вагомим доповненням до нашого флоту, підвищуючи обороноздатність України», – зазначив міністр у дописі.

Як пише «Мілітарний», українські корвети класу «Ada» озброєні 76-міліметровою корабельною артилерійською установкою, 12,7-міліметровими дистанційно керованими установками STAMP, радарами системи управління вогнем, системами супутникового, системами радіоелектронної боротьби та системами постановки дипольних перешкод Mk 36 SRBOC.

Раніше Львівський портал повідомляв, що перший український корвет «Гетьман Іван Мазепа», спущений на воду у жовтні 2022 року, вже проходить державні випробовування у морі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *