ОСТАННІ НОВИНИ

Туреччина ратифікувала угоду про «торговельний безвіз» з Україною

Олег Дерев'янко

|

Туреччина ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі з Україною, яка була підписана ще на початку 2022 року. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на Daily News Hurriyet.

Так, угоду підписали ще 3 лютого 2022 року, а президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган схвалив її та додатки до неї лише 1 серпня 2024 року.

За словами міністра торгівлі Туреччини Омера Болата, обсяг двосторонньої торгівлі Туреччини та України у 2023 році становив 7,3 млрд доларів.

Він підкреслив, що очікується, що зона вільної торгівлі збільшить обсяги до 10 млрд доларів за короткий період. Болат зазначив, що Туреччина та Україна продовжуватимуть зміцнювати співпрацю та збільшувати взаємну торгівлю та інвестиції на основі спільних інтересів.

«Турецькі компанії братимуть активну участь у реалізації турецько-української робочої групи з відновлення України, яку ми спільно підписали в Стамбулі в січні цього року», – додав він.

Міністерка економіки України Юлія Свириденко зазначила, що завершення ратифікації угоди про вільну торгівлю з Туреччиною об’єднає всі чорноморські країни, за винятком росії, в єдиний економічний простір, взаємовигідний для всіх країн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *