ОСТАННІ НОВИНИ

Демократична партія формально обрала Гарріс кандидаткою у президенти США

Наталя Дуляба

|

59-річна віцепрезидентка США Камала Гарріс залучила достатню кількість голосів від делегатів Демократичної партії, аби отримати номінацію на президентські вибори. Про це 2 серпня оголосив голова Національного комітету Демократичної партії Джеймі Гаррісон, повідомляє Європейська правда.

Під час онлайн-заходу Гаррісон заявив, що «Гарріс отримала більшість голосів від усіх делегатів з’їзду і буде висунута кандидатом від Демократичної партії після завершення голосування в понеділок [5 серпня]».

Сама Гарріс повідомила, що для неї висунення кандидаткою в президенти США є «великою честю» і що вона офіційно прийме номінацію наступного тижня.

«Ця кампанія – про людей, які об’єднуються, натхненні любов’ю до своєї країни, щоб боротися за найкраще, що є в нас», – додала Гарріс.

Голосування за кандидата у віцепрезиденти серед делегатів Демократичної партії почалось напередодні, 1 серпня.

Його вирішили провести перед з’їздом партії в Чикаго 19-22 серпня через юридичні тонкощі, пов’язані з часом реєстрації кандидата в президенти в деяких штатах. Остаточні результати голосування делегатів стануть відомі в ніч проти вівторка, 6 серпня, за Києвом.

Камала Гарріс стане першою темношкірою жінкою і першою американкою азіатського походження, яка буде кандидаткою в президенти однієї з найбільших партій США.

Як повідомляв Львівський портал, кандидатура Гарріс з’явилась після того, як президент США Джо Байден оголосив про зняття з виборів і підтримав висунення віцепрезидентки.

Наступного тижня Камала Гарріс проведе передвиборчі заходи у ключових штатах разом зі своїм кандидатом у віцепрезиденти, імені якого поки не назвали. Але ЗМІ припускають, що ним стане губернатор Пенсильванії Джош Шапіро.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *