ОСТАННІ НОВИНИ

Україна найближчим часом отримає 3,9 млрд доларів від США

Олег Дерев'янко

|

Найближчим часом до державного бюджету України надійде грант від США обсягом майже 3,9 млрд доларів. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві фінансів України.

Гроші спрямують на виплати заробітної плати вчителям, співробітникам служб швидкого реагування (ДСНС), працівникам державних органів. А також на підтримку першочергових соціальних видатків (виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім’ям та людям з інвалідністю).

Це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. Запланований обсяг фінансової допомоги від США на цей рік сягає 7,8 млрд доларів.

Кошти надійдуть через проєкт «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine).

«Проєкт є ключовим фінансовим інструментом Світового банку для допомоги Україні. З початку повномасштабного вторгнення росії він обʼєднує зусилля іноземних донорів для надання критично важливої підтримки Уряду України», – йдеться у повідомленні.

Через проєкт PEACE in Ukraine до держбюджету з червня 2022 року вже залучено понад 25 млрд доларів. Ця угода збільшить обсяг бюджетної підтримки в межах проєкту до майже 30 млрд доларів, з яких понад 80% – кошти від Сполучених Штатів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *