ОСТАННІ НОВИНИ

У росії окупанти масово платять хабарі, щоб «списатись» з армії

Олег Дерев'янко

|

У російській армії збільшується кількість кримінальних справ за хабарництво, що свідчить про проблеми з особовим складом: кількість охочих покинути службу та уникнути смерті у розв’язаній проти України війні зростає. Про це Львівському порталу повідомили у ГУР.

У південному військовому окрузі збройних сил рф кількість відкритих кримінальних справ за незаконне звільнення зі служби за станом здоров’я та надання незаконних відпусток зросла втричі за перші п’ять місяців 2024 року.

Майже половина таких справ стосується окупантів 8 загальновійськової армії, ще 36% припадає на 58 загальновійськову армію держави-агресора, командувач якої був заарештований навесні 2024 року за підозрою в корупції.

Понад сто проваджень відкрито проти посадових осіб військових частин південного військового округу за хабарі за надання відпусток із зони бойових дій. Серед них:

  • 38 справ – щодо військовослужбовців 102 мотострілецького  полку (веде бойові дії в районі Часового Яру);
  • 35 справ – щодо 71 мотострілецького полку (перебуває на кордоні з Сумською областю);
  • 33 справи – щодо 49 бригади 49 армії.

Крім того, у межах 43 провадженнях розслідують факти отримання хабарів за визнання російських окупантів обмежено придатними.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України зазначає, що рівень корупції у російській армії завжди був високим, утім раніше на подібні випадки хабарництва не звертали уваги.

«Фіксація відповідних епізодів у вигляді кримінальних справ може свідчити про зростання рівня деморалізації особового складу  окупаційних сил та загрозливу для москви тенденцію втечі з російської армії будь-якими способами», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *