ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові захиснику встановили протези ніг із електронними колінами

Маркіян Рой

|

У Львові в Центрі UNBROKEN 41-річному захиснику Івану Голику встановили протези з електронними колінами. Він втратив обидві ноги на фронті, коли ворожий танковий снаряд влучив прямо в бліндаж. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Іван Голик родом з Трускавця. Новина про велику війну заскочила чоловіка за кордоном, де він працював будівельником. І вже наступного дня після повномасштабного вторгнення Іван був вдома і стояв у черзі до військкомату. Але одразу до ЗСУ його не взяли. Лише за три місяці чоловік таки зміг доєднатися до війська та поповнив лави 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади.

Іван служив на Запоріжжі та Донеччині. З огляду на рід військ, він не міг розголошувати, які саме завдання виконував на фронті.

Важкого поранення боєць зазнав цьгоріч в лютому. Іван перечікував у бліндажі масований ворожий обстріл. Аж раптом поруч прилетів та розірвався танковий снаряд.

«Ноги мені відірвало відразу – разом з берцями», – розповідає захисник.

Без стоп та з купою уламків у ногах Іван наклав собі турнікети вище колін. Увесь час до евакуації – а це 9 годин, захисник залишався при тямі. Свідомість втратив уже в медеваку, а отямився аж в Дніпрі.

Аби врятувати життя важкопораненого бійця, в якого вже почали відмовляти нирки, лікарям довелося ампутувати йому кінцівки на рівні стегон. Після тривалого лікування у Дніпрі та Києві, на реабілітацію та протезування Івана скерували до Львова – у центр UNBROKEN.

З фізичними терапевтами центр UNBROKEN пацієнт займається вже 4 місяці. Спершу вони готували захисника до протезування, а тепер допомагають йому опанувати ходьбу на штучних кінцівках. Протези Івана мають електронні колінні вузли, які дозволяють максимально відтворити природні рухи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *