ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти створили 15-кілометрову зону відчуження вздовж Дніпра

Наталя Дуляба

|

З 1 серпня російські окупанти запровадили «спеціальний режим» вздовж 15-кілометрової прибережної зони Дніпра на Херсонщині. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Своєрідна зона відчуження віднині охоплює Каховський район Херсонської області, а з 1 вересня вона розшириться на територію вздовж усього лівобережжя Херсонщини. Відповідний указ видав місцевий гауляйтер Володимир Сальдо.

Відтепер в’їзд на цю територію заборонений без пропуску, який видає окупаційна адміністрація. З 1 вересня ворог погрожує «наслідками», якщо виявлятиме у цій 15-кілометровій зоні осіб без такого пропуску.

Українські партизани зауважують, що раніше рашисти виселили більшість місцевих за межі цієї зони. Таким чином ворог здійснив примусово депортацію населення.

Причиною таких дій стало те, що місцеві жителі передавали інформацію про пересування російської армії.

«Окупанти хочуть уникнути витоку суттєвих даних. Проте такі надії марні, адже більшість населення непідконтрольна Кремлю й чекає визволення, робить все можливе, аби наблизити цей момент», – додають у Центрі національного спротиву.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *