ОСТАННІ НОВИНИ

Майстерна крадіжка: після поїздки у поїзді іноземець виявив 8800 фальшивих доларів

Наталя Дуляба

|

У потязі Київ – Львів майстерно обікрали іноземця. У нього поцупили 8800 доларів, а натомість у сумку поклали фальшиві купюри. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції Львівщини.

За даними слідства, злочин скоїв 49-річний одесит, їдучи у потязі Київ – Львів.

Фігурант купив залізничний квиток за підробленими документами. В купе він познайомився з іншим пасажиром, іноземцем, та з’ясував, що той має з собою 10 тисяч доларів готівкою.

Вночі, коли сусід спав, підозрюваний дістав з його сумки конверт з грошима та замінив у ньому купюри на фальшиві, залишивши лише декілька справжніх для «обкладинки», після чого поклав конверт назад у сумку.

Коли потерпілий побачив, що у конверті фальшиві гроші, то звернувся за допомогою у поліцію. Так він втратив 8800 доларів.

Втім правоохоронці встановили особу зловмисника і затримали в Одесі, після чого доставили до Львова.

Під час санкціонованих обшуків у підозрюваного виявили та вилучили підроблені документи, фальшиві долари США, снодійні засоби, картки телефонних операторів, спеціальні ключі, які використовують працівники залізниці, та інші речові докази.

Зловмиснику вже оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (крадіжка) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – до восьми років тюрми.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Поліцейські закликають громадян, які стали жертвами подібного злочину, звертатись на лінію 102.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *