ОСТАННІ НОВИНИ

Спроба підпалу ТЦК на Вінниччині: затримали 17-річного хлопця

Анна Баранчук

|

У Вінниці затримали 17-річного одесита, агента ФСБ, який намагався підпалити будівлю ТЦК. Хлопцю загрожує довічне увʼязнення з конфіскацією майна. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ.

Зловмисника затримали після того, як він кинув коктейль Молотова у стіну військкомату, після чого відзняв це на телефон.

Встановлено, що російські спецслужби натрапили на одесита через пошуки швидкого заробітку в Інтернеті. Представник ФСБ запропонував неповнолітньому за гроші робити підпали військової техніки та інфраструктури.

Після “тестових” завдань у вигляді фотофіксації локацій Сил оборони в Одесі ворожі спецслужби відрядили свого поплічника на Вінниччину, де він мав підпалити будівлю ТЦК. Далі диверсант планував продовжити серію підпалів на території Житомира.

Під час обшуків у затриманого вилучили саморобну запалювальну суміш та мобільний телефон, на який він фіксував злочини та спілкувався з росіянином.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ оголосили затриманому  підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *