ОСТАННІ НОВИНИ

Три дні пробув під завалами: у Львові відновлюється боєць Інтернаціонального легіону

Олег Дерев'янко

|

38-річний боєць Інтернаціонального легіону Андреас з Греції проходить реабілітацію у Національному центрі реабілітації Unbroken у Львові. Він отримав важкі травми внаслідок обстрілу під Бахмутом, коли потрапив під бетонні завали на три дні. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

«Я зробив свій вибір бути тут, бо мій досвід потрібен українцям. Хоч і розумію, що можу загинути будь-якої миті», – каже Андреас.

Він – професійний військовий. Спершу служив у армії Греції, яка є частиною сил НАТО. А далі були роки участі у воєнних конфліктах по всьому світу. Зокрема, в Сирії. Там Андеас вже зустрічав головного ворога українського народу та добре вивчив його методи ведення війни.

До Інтернаціонального легіону у складі ЗСУ він доєднався торік у ролі кулеметника. Весь час воював в районі Бахмута. Там же, поблизу Андріївки, у лютому 2024 року Андреас і отримав травму. Він перебував у підвалі зруйнованої будівлі. Та не витримала потужного обстрілу й обвалилася. Легіонера придавило бетонними плитами. Андреас відчув удар по голові, біль у коліні й що не може поворухнути рукою.

Наступні три дні він пробув під завалами. З них півтори доби – без їжі та води. Вибратись зміг лише після припинення вогню, з допомогою побратима.

Медики діагностували контузію та серйозний вивих лівої руки. Після лікування у кількох шпиталях, на реабілітацію бійця скерували до Львова, у Національний центр реабілітації Unbroken.

Спершу пацієнт практично не міг рухати кінцівкою. Її та плече пронизував сильний біль. Виникла контрактура, тобто обмеження рухливості суглоба. Та вже за лічені тижні Андреас зміг розпрацювати травмовану кінцівку.

«Пацієнт над собою працював, попри біль і дискомфорт, аж поки ми не досягли потрібного результату. Повністю відновили амплітуду рухів плечового суглоба та збільшили силу м’язів, які забезпечують його функціонування. Вдалося позбутися і сильного болю. Як для такої травми, то реабілітація Андреаса є швидкою і ефективною», – каже фізичний терапевт Павло Пясецький.

За декілька тижнів Андреас повернеться у лави добровольців Інтернаціонального легіону. Хоча він не українець за національністю, але певнить, що наша країна у нього в серці.

«Я воюю виключно за народ України та проти несправедливості. І поки останній загарбник не зникне з вашої землі, а окуповані території не повернуться під контроль України, я буду тут», – зазначив легіонер перед випискою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *