ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони вдарили по аеродрому «Саки» в окупованому Криму

Олег Дерев'янко

|

У ніч на п’ятницю, 26 липня, українські військові завдали удару по аеродрому «Саки» в тимчасово окупованому Криму. Про це Львівському порталу повідомили у Генштабі.

«Сьогодні вночі підрозділи ракетних військ Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони в рамках єдиного замислу завдали удару по аеродрому “Саки” в тимчасово окупованому Криму», – йдеться у повідомленні.

У Генштабі зазначили, що це один з оперативних аеродромів, які росія використовує для контролю повітряного простору, зокрема акваторії Чорного моря, та завдання ударів авіаційними засобами ураження по українській території.

Інформація щодо наслідків удару уточнюється.

«Важливо зазначити, що летовище прикривали “сучасні” російські засоби ППО, які вкотре не змогли захистити важливий військових об’єкт рф», – додали у Генштабі.

Російський Telegram-канал Astra писав, що внаслідок влучання по аеродрому поцілили в боєкомплект, сталася пожежа. Поранено двох військовослужбовців – вони зазнали уламкових поранень.

Крім того, уражене місце дислокації російської ППО за 5 км від села Шовковичне у Сакському районі. В результаті була знищена установка радіолокаційної станції.

Astra заявляє, що удар завдали ракетою ATACMS.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: супутникові знімки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *