ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на вечір музики і поезій відомих шістдесятників

Олег Дерев'янко

|

У неділю, 11 серпня, о 18:30 у Львівській національній філармонії відбудеться музично-поетична подія «Поетичне Відродження при свічках», присвячена творчості українських шістдесятників. Про це Львівському порталу повідомили організатори Zahid Concert Agency.

У шістдесяті роки до культури прийшло покоління протесту, молодих бунтарів. Їхня поезія, картини, публіцистика, проза, історичні дослідження та фільми стали основою для нової України – вільної, демократичної, європейської.

«Шістдесятники відкрили для себе цілий материк національної культури високої якості, що кардинально вплинуло на їхню свідомість. Вони відродили інтерес до власної культури, її багатств, шукаючи своє місце не поряд із культурою “старшого брата”, а в незалежній та самобутній Україні», – йдеться у повідомленні.

Саме шістдесятникам буде присвячена подія у Львівській філармонії. Це буде вечір поезій і пісень на слова Василя Симоненка, Ліни Костенко, Василя Стуса у виконанні відомих українців, серед яких Олена Зарецька, Олексій Суханов, Степан Глова, Олег Батов, Дарʼя Лісіч, Юрій Чеков, Олександра Люта, Віра Мароішка, Ілона Верхівська-Ельтек, Олег Деркач, Ліліана Раврух.

Музичний супровід вечора забезпечать знані віртуози – Академічний інструментальний ансамбль солістів «Високий замок». Ведуча – Лілія Винницька.

«Сьогодні, в умовах російсько-української війни, українці проживають схожий період. Як і шістдесятники, ми відстоюємо свою свободу та самобутність, поєднуючи традиції з новаторством. Ми цінуємо і намагаємось зберегти свою культуру, мову, пісні та пам’ять про Героїв. Обличчя сміливих лицарів свободи зі світлин 1960-х років здаються нам близькими. Тож не пропустіть можливість зануритись у атмосферу поетичного відродження та відчути силу слова великих українських поетів», – розповідають про цінність події організатори.

Квитки доступні за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *