ОСТАННІ НОВИНИ

Кринки «практично знищені», але ЗСУ продовжують бойові завдання неподалік

Ольга Денисяка

|

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій заявляє, що Сили оборони України продовжують бойові завдання на Лівобережжі Дніпра в Херсонській області, зокрема і неподалік від села Кринки, і на островах у цьому районі, повідомляє Радіо Свобода.

«При цьому була врахована і обставина, що позиції українських сил у селі Кринки були зруйновані вщент, внаслідок інтенсивних, тривалих ворожих обстрілів й авіаударів. Саме село практично повністю знищене. Там немає змоги тримати оборону, немає можливості зачепитися за якісь фортифікації, і тому надалі українські захисники перебувають на інших визначених позиціях і плацдармах і також на лівому березі Дніпра», – сказав він у коментарі проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

За його словами, по всій операційній зоні оперативного угруповання військ «Таврія» саме Придніпровський напрямок є «найгарячішим, але відносно, там щодня відбуваються ворожі штурми».

«Їх порівняно більше з іншими відрізками нашої лінії бойового зіткнення в нашій операційній зоні, але ці показники вимірюються числами десь три-чотири на добу, інколи два. Інколи може бути близько десятка… Це трохи менша інтенсивність, ніж була раніше, але спроби росіян просунутися на ці наші плацдарми тривають, однак вони залишаються безуспішними», – сказав Лиховій.

Офіційно українське військове командування підтвердило, що ЗСУ закріпилися в Кринках на лівобережжі Дніпра на Херсонщині восени минулого року – 17 листопада 2023 року.

Зазначимо, напередодні деякі ЗМІ, посилаючись на військових, писали, що Сили оборони були змушені вийти з Кринок на Херсонщині.

17 липня у морській піхоті заявили, що більшість українських позицій у Кринках знищені вщент через постійні обстріли армії РФ. Втім Сили оборони продовжують виконувати бойові завдання у районі цього села.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *