ОСТАННІ НОВИНИ

Суд зняв обвинувачення з бізнесмена Ломаковича у розкраданні коштів на ремонті військового містечка у Червонограді

Олег Дерев'янко

|

Суддя Галицького районного суду Львова Олег Юрків скасував раніше повідомлену підозру львівському бізнесмену Віталію Ломаковичу. Відповідне рішення суд прийняв у понеділок, 22 липня. Про це повідомляє «LMN».

«Скасувати повідомлення про підозру від 20.03.2024 року, пред’явлену Ломаковичу Віталію Афанасійовичу за ознаками вчинених правопорушень, передбачених ч.3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч.3 ст. 27, ч. 3 ст.28, ч. 1 ст. 366 КК України, у кримінальному провадженні №42023142400000030 від 29.05.2023 року. Забов’язати прокурора … виключити з Єдиного державного реєстру досудових розслідувань інформацію про повідомлення про підозру від 20 березня 2024 року, пред’явлену Ломаковичу Віталію Афанасійовичу…», – йдеться в тексті ухвали.

Нагадаємо, що 20 березня двох львів’ян підозрювали у розкраданні 44 млн грн на ремонті військового містечка на Львівщині.

Як повідомляв ZAXID.NET, затримали радника міністра фінансів, львівського бізнесмена Віталія Ломаковича, його партнера по бізнесу Володимира Баб’яка, директора дніпровської будівельної фірми «Укрстройкомплект» Єгора Клименка, бухгалтерку Cвітлану Маліцьку та начальника відділу цієї фірми Олега Чубченка, а також полковника академії сухопутних військ Юрія Черевка та начальника військового ліцею в Червонограді Івана Сивоуса.

За даними ЗМІ, 53-річний радник міністра фінансів, колишній банкір Віталій Ломакович є співвласником компанії з управління активами «Оптима-Капітал» та низки інших фірм, що займаються операціями з нерухомістю, фінансами та готельним бізнесом. Зокрема, Віталій Ломакович є співвласником компанії «Нормаз Плаза», яка будує готельно-відпочинковий комплекс поблизу Східниці.

Віталію Ломаковичу також належить готель «Панорама» у центрі Львова. Він є керівником всеукраїнського благодійного фонду «Мрії збуваються».

З початку 2000-х Віталій Ломакович працював у різних банках, у 2014-2015 роках був членом ради Національного банку України. Також став власником львівського Науково-дослідного інституту побутової радіоелектронної апаратури.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook // Віталій Ломакович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *