ОСТАННІ НОВИНИ

«Заробляли» по 150 тисяч доларів щомісяця. В Тернопільській області ліквідували схему в ТЦК

Маркіян Рой

|

Поліція Тернопільщини каже, що ліквідувала корупційну схему в одному з районних ТЦК та СП. Його співробітники наживали на військовозобов’язаних до 150 тисяч доларів на місяць. Про це повідомили в Нацполіції.

За даними правоохоронців, посадовці територіального центру комплектування допомагали охочім уникнути мобілізації. На місяць «заробітки» зловмисників становили від 100 тисяч до 150 тисяч доларів.

Ціна кожної «послуги» коливалася від 1 тисячі до 15 тисяч доларів. За оновлення військових даних із проставленням відповідного штрихкоду в тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного, а також з перспективою уникнути мобілізації хотіли до 2 тисяч доларів.

Від 5000 до 15 000 тисяч доларів «коштував» вплив на членів ВЛК з метою списання з військової служби, а також за допомогу у переведенні з бойових частин в тилові з перспективою звільнення з війська.

Поліцейські з бійцями спецпідрозділу КОРД провели на території Тернопільської та Львівської областей 38 обшуків, у ході яких виявили та вилучили близько 100 000 доларів, 80 000 євро, 2 мільйони гривень, службову документацію, комп’ютерну техніку та інші речі, які свідчать про незаконну діяльність посадовців.

«Організатору та одному зі спільників слідчі вже повідомили про підозру. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі», – повідомили правоохоронці.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *