ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні жінок безкоштовно навчатимуть водити міські автобуси

Олег Дерев'янко

|

Мінінфраструктури спільно з ООН запустять безкоштовний курс для жінок-водійок автобусів в Україні, аби подолати дефіцит кадрів у сфері пасажирських перевезень. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Проєкт під назвою «Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень» реалізуватиме громадська організація «Фундація інституційного розвитку» за фінансової підтримки Швеції.

Мета проєкту – подолати дефіцит кадрів у сфері перевезень, спричинений повномасштабним вторгненням рф, та розширити можливості працевлаштування жінок.

«Це перша ініціатива Міністерства спрямована як на подолання дефіциту кадрів, так і задля подолання стереотипів та упереджень щодо професій. За останніми даними, дефіцит водіїв автобусів у регіонах складає близько 30%, а це близько шести тисяч співробітників», – наголосив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Серед ключових завдань ініціативи:

  • створення нових робочих місць та можливості професійного розвитку жінок у сфері громадського транспорту відповідно до вимог транспортної реформи в Україні та європейських стандартів;
  • розширення можливості працевлаштування жінок у сфері пасажирських перевезень;
  • інтеграція стандартів дотримання прав жінок на комунальних підприємствах у сфері пасажирського транспорту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *