ОСТАННІ НОВИНИ

У Москві підірвали авто топвійськового

Наталя Дуляба

|

У середу вранці, 24 липня, у Москві у власному автомобілі підірвався заступник начальника передавального радіоцентру військової частини супутникового зв’язку Андрєй Торгашев. Він вижив. Про це повідомляє російський Telegram-канал Astra.

Російські правоохоронці вже підтвердили цю інформацію і заявили, що в авто заклали вибуховий пристрій. За цим фактом відкрили кримінальне провадження (замах на вбивство).

Відомо, що випадок стався рано-вранці на парковці на вул. Синявінскій у Москві. Тут вибухнуло авто Toyota Land Cruiser, яке належить заступнику начальника передавального радіоцентру військової частини 33790 Андрєю Торгашеву.

Згідно з відкрити даними, військова частина 33790 – це 89 центр супутникового зв’язку Збройних сил РФ.

Вибух пролунав, коли Торгашев сів у машину. Відомо, що він вижив, але залишився без ніг. У цей момент із військовим перебувала жінка, ймовірно, його дружина. Вона теж поранена.

За даними Telegram-каналу Astra, автомобіль начебто належав заступнику начальника ПДРЦ в/ч 33790 у Підмосков’ї Андрію Торгашову. Згідно з відкритими даними, в/ч 33790 – це 89 центр супутникового зв’язку ЗС РФ.

Пропагандисти RT пізніше повідомили, що сам Торгашов їм розповів, що дізнався про вибух у нібито його машині, коли був на роботі.

Заступник начальника радіоцентру супутникового зв’язку сказав, що не має до цього абсолютно ніякого відношення, у нього “ніколи не було Land Cruiser і не буде, напевно”. “Я навіть не проживаю в тому районі. Я зовсім в іншому місці проживаю”, – сказав він.

За даними Telegram-каналу Baza, у момент вибуху в машині перебував тезка Торгашова на ім’я та прізвище. Він не має стосунку до військової частини, але при цьому також служить у Збройних силах РФ.

Російське видання «Коммерсант» повідомило, що, попередньо, військовий служив у ГРУ і відповідав у своїй частині за засоби зв’язку. Видання твердить, що у зв’язку з особистістю потерпілого відпрацьовується і версія, “пов’язана з діями українських спецслужб та їхніх агентів”. За інформацією видання, справу порушено за статтею “замах на вбивство, згодом її можуть перекваліфікувати на теракт”.

Голова російського Слідкому Олександр Бастрикін доручив поставити справу на контроль у центральному апараті відомства.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *