ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські лікарі фіксують збільшення захворюваності на Covid-19 серед дітей

Олег Дерев'янко

|

Лікарі львівського «Охматдиту» фіксують збільшення кількості дітей, які звертаються за медичною допомогою з COVID-19, грипом та ГРВІ. Проте медики запевняють, що це не епідемія. Про це Львівському порталу повідомили в «Охматдиті».

Збільшення звернень почалось у травні. За першу половину липня госпіталізували вже дев’ятьох дітей, тоді як у квітні 2024 року із цими захворюваннями звернень не було.

Зокрема, багато дітей заражаються Covid-19 після відпочинку в літніх таборах, де зараз спостерігається скупчення людей.

Важче переносять захворювання діти віком від народження до трьох років, у яких часто виникають ускладнення у вигляді пневмонії.

«У них важчий перебіг і часто є ускладнення у вигляді пневмонії. Натомість у старших діток по симптомах фіксуємо: підвищену температуру, болі у горлі та кашель. Це легкий перебіг», – розповіла керівник багатопрофільної клініки педіатрії, лікар-пульмонолог Вікторія Бергтравм.

Лікарі очікують, що з вересня кількість захворюваності ще більше зросте, тому закликають батьків готувати дітей до осені завчасно:

  • вакцинувати від Covid-19 та грипу;
  • обмежувати перебування дітей у місцях скупчення людей;
  • дотримуватися правил гігієни (миття рук, дезінфекція);
  • зміцнювати імунітет дітей за допомогою правильного харчування, достатнього сну, прийому вітамінів, фізичної активності.

Окрім Covid-19, грипу та ГРВІ, у дітей також фіксують зростання захворюваності на кашлюк та вітрянку. Лікарі наголошують, що від цих хвороб також важливо вакцинуватися, адже вони можуть призвести до серйозних ускладнень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *