ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє чоловіків за тисячу доларів підпалили військове авто та об’єкти на колії

Наталя Дуляба

|

У Києві двоє чоловіків за тисячу доларів підпалили автомобіль військового та залізничні шафи. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Жодних деталей про осіб затриманих правоохоронці не вказують. Відомо, що вони через анонімний Telegram-канал отримали замовлення за гроші підпалити релейну та батарейну шафи на залізниці в Оболонському районі Києва.

Маючи при собі заздалегідь придбаний для підпалу розчинник фарби, один із підозрюваних облив цією легкозаймистою речовиною релейну та батарейну шафи неподалік залізничної станції, після чого підпалив їх. В цей час його спільник знімав це на відео та пильнував, аби підпалу ніхто не завадив.

Підозрювані, отримавши нове замовлення через Telegram-канал, підпалили автомобіль військового в Оболонському районі столиці. Свої дії вони знімали на відео, щоб надати його як доказ виконаної роботи.

За все це вони отримали 1 000 доларів.

Зловмисникам оголосили підозру за ч. 2 ст. 113, ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період та умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу).

Фігуранти перебувають під вартою. Слідство триває.

Зазначимо, останнім часом в Україні значно побільшало підпалів, особливо автомобілів військових. При цьому все це роблять зловмисники на мовлення російських спецслужб.

Так, наприклад, у Дніпрі затримали чоловіків, які збирались спалити машини ТЦК. А у Львові ФСБ завербувала до цього підлітків. Неповнолітніх росіяни заманюють легкими грошима через Telegram.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *