ОСТАННІ НОВИНИ

У львівській багатоповерхівці вибухнув туристичний газовий пальник

Маркіян Рой

|

У вівторок, 23 липня, у квартирі багатоповерхівки на вул. Науковій у Львові під час приготування їжі вибухнув туристичний газовий пальник. У результаті постраждала 75-річна жінка. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні ДСНС.

Повідомляється, що 23 липня о 09:47 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в м.Львові на вул.Науковій на п’ятому поверсі чотирнадцятиповерхового житлового будинку в одній з квартир стався вибух газового пальника.

Як з’ясувалося на місці, власниця квартири вирішила приготувати їжу на туристичному газовому пальнику, який вибухнув. Внаслідок чого 75-річна жінка отримала опіки обличчя та рук. Рятувальники надали домедичну допомогу постраждалій. Від госпіталізації жінка відмовилась.

Рятувальники Львівщини вкотре застерігають дотримуватись рекомендацій при використанні туристичних пальників та газових балонів до них. Їхній вибух можуть спричинити:

  • використання біля легкозаймистих предметів;
  • зберігання балону на балконі: від різкого перепаду температур він може вибухнути;
  • порушення герметичності балону або його неправильне приєднання до пальника;
  • тривале використання пальника та надто великий посуд. Оптимальний розмір посуду для пальника – на одну порцію;
  • несертифіковані пальники та балони поганої якості.

Рятувальники нагадують, що газовий туристичний пальник має використовуватися лише на відкритому повітрі, не рекомендують його використання вдома.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *