ОСТАННІ НОВИНИ

Шмигаль розповів, на що Україна витратить перші 1,5 млрд євро від заморожених активів РФ

Наталя Дуляба

|

Перші 1,5 млрд євро, які Україна отримає як доходи від заморожених активів Росії, підуть на закупівлю зброї. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 23 липня.

Цей перший транш розміром майже 1,5 млрд євро Україна сподівається отримати ще до кінця липня. Їх має перерахувати Міжнародний депозитарій Euroclear у Бельгії, де зберігається значна частина доходів від заморожених російських активів.

Всі ці кошти, за словами Дениса Шмигаля, витратять на закупівлю найнеобхіднішого озброєння, ППО, артилерійських снарядів та на розвиток українського оборонно-промислового комплексу.

«Україна принципово наполягає на тому, що надалі всі російські активи на Заході мають бути конфісковані та спрямовані на відновлення й оборону нашої держави. Це буде відповідально, чесно та справедливо», – наголосив прем’єр.

Нагадаємо, станом на червень у Міжнародному депозитарію Euroclear зберігалось 207 млрд євро, із них 173 млрд євро – це російські активи, що перебувають під санкціями.

Перший транш розміром 1,5 млрд євро Україні пообіцяли перерахувати ще у липні. Рішення про передачу Україні доходів від заморожених активів РФ у ЄС прийняли цьогоріч наприкінці червня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *