ОСТАННІ НОВИНИ

Начальник штабу «Азову» Кротевич подав скаргу до суду через бездіяльність ДБР

Олег Дерев'янко

|

Начальник штабу бригади «Азов» Богдан Кротевич звернувся до суду зі скаргою на Державне бюро розслідувань за те, що орган не відкрив справу щодо колишнього командувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля. Про це він повідомив у власних соцмережах.

За його словами, 27 червня він отримав відповідь від ДБР, де повідомлялося, що його звернення буде додане до вже чинної справи щодо командування ОСУВ «Хортиця». Кротевич вважає, що це є навмисною бездіяльністю з боку ДБР.

«Це значить, що ДБР порушує закон і робить це максимально зухвало. ДБР також не викликало мене як свідка, хоча я в листі і прописав, що прошу викликати мене для подання показів», – зазначив начальник штабу «Азов».

4 липня Кротевич подав скаргу до суду, щоб примусити ДБР зареєструвати кримінальне провадження та почати розслідування. Проте, суддя, призначений для розгляду справи, пішов у відпустку, що суперечить правилам автоматизованого документообігу суддів.

Після повторного авторозподілу справи, новий суддя також пішов у відпустку, призначивши розгляд на 19 серпня. На думку військовослужбовця, справу навмисно затягують.

Богдан Кротевич додав, що попри звільнення Юрія Содоля з посади командувача Об’єднаних сил ЗСУ, його підлеглі залишаються на посадах та «роблять усе, щоб прикрити свого очільника».

«Наскільки мені відомо, в морській піхоті тиждень було “полювання на відьом”, щоб ніхто нічого поганого про “колишнього” не сказав», – написав він.

Військовослужбоцець зазначає, що багато командирів бригад готові свідчити проти винних осіб, але для цього необхідно внести справу в ЄРДР та викликати його на подання показів.

Нагадаємо, що 24 червня Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

Він звинувачує генерала в перевищенні службових повноважень та некомпетентному командуванні військами, що призвело до втрат великої частини території України, і просить перевірити командувача на факт співпраці з ворогом. Сам Кротевич також висловив готовність свідчити у справі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *