ОСТАННІ НОВИНИ

Начальник штабу «Азову» Кротевич подав заяву до ДБР на генерала Содоля, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Начальник штабу бригади «Азов» Національної гвардії Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Про це пише Українська правда з посиланням на «співрозмовника у військово-політичному керівництві».

Державне бюро розслідувань підтвердило в коментарі ЗМІ, що отримало заяву від Кротевича, з нею працюють слідчі. А втім, правоохоронці не розкривали, про кого йдеться.

За даними УП, Кротевич звинувачує генерала в перевищенні службових повноважень та некомпетентному командуванні військами, що призвело до втрат великої частини території України, і просить перевірити командувача на факт співпраці з ворогом. Сам Кротевич також висловив готовність свідчити у справі.

«Ця людина починає розслідування проти командирів, які наступають і не втрачають позиції, проте проти себе він службові розслідування не ініціює», – написав Кротевич.

За словами начальника штабу «Азову», вдатися до медійного розголосу його змусило розуміння, що це єдиний спосіб змінити ситуацію. Він також додав, що перед цим намагався розв’язати ситуацію внутрішньо.

«Мені пох*й, чи почнуть розслідування проти мене, і мені пох*й, чи посадять мене в тюрму. Мені не пох*й, що судять комбатів та комбригів за втрату спостережного поста, але не судять генерала за втрату областей та десятків міст і втрату тисяч солдатів», – написав він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *