ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС виділить 43 млн євро «Укрзалізниці» для євроінтеграційних проєктів

Олег Дерев'янко

|

«Укрзалізниця» отримає майже 43 млн євро від Європейського Союзу для вдосконалення залізничної мережі та розвитку колії 1435 мм. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі компанії.

У межах програми ЄС «Механізм Сполучення Європи» (CEF) було погоджено проєкт інтеграції залізничної системи України в транспортну систему ЄС.

Проєкт передбачає вдосконалення залізничної мережі та розвиток колії 1435 мм для забезпечення технологічної сумісності та підвищення пропускної спроможності залізничної інфраструктури. Загальний бюджет проєкту становить 85,91 млн євро, з яких CEF виділить 42,95 млн євро.

Зокрема планується реалізувати:

  • проєктування реконструкції споруд залізниці з впровадженням колії 1435 мм на ділянці Чоп – Львів;
  • проєктування реконструкції споруд залізниці з будівництвом колії 1435 мм та електрифікацією на ділянці Львів – Чернівці – Вадул-Сірет – Держкордон;
  • розробку стратегії реконструкції Львівського залізничного вузла з урахуванням перспектив розширення залізничної мережі колії 1435 мм транс’європейської транспортної мережі (TEN-T) на території України;
  • проєктування та будівництво колії 1435 мм з електрифікацією на дільниці Павлове-2 / Матьовце – Ужгород;
  • електрифікацію колії 1435 мм на ділянці Чоп – Ужгород.

Також передбачені витрати на проведення експертизи щодо відповідності вимогам TSI зазначених проєктів, а також ділянок Ковель – Ягодин – Держкордон та Медика/Мостиська ІІ – Львів (Скнилів).

Довідка

CEF (Connecting Europe Facility) – це фонд Європейського Союзу, створений у 2014 році для інвестицій у транспортні, енергетичні, цифрові та телекомунікаційні проєкти. Зокрема, це основний інструмент для фінансування розвитку Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *