ОСТАННІ НОВИНИ

Закликав приєднати Херсонщину до РФ: в Україні судитимуть ще одного московського попа

Наталя Дуляба

|

Українські правоохоронці заочно оголосили підозру колаборанту і священнику УПЦ МП Геннадію Шкілю. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Геннадій Шкіль є настоятелем храму УПЦ (МП) у тимчасово окупованому місті Гола Пристань на лівобережжі Херсонщини. Встановлено, що із перших днів повномасштабної війни він публічно підтримав збройну агресію РФ та захоплення частини території України.

Так, у липні 2022 року Шкіль разом з гауляйтером Володимиром Сальдо взяв участь у прокремлівському «форумі», що проводили у захопленому на той час Херсонському державному університеті. Під час заходу клірик виступив з промовою, де закликав до «приєднання» регіону до складу росії.

Потім колаборант дав інтерв’ю російським пропагандистам з окупаційного ТРК «Таврія», в якому схвально висловлювався щодо організації псевдореферендуму рф на Херсонщині.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила інформаційно-підривну діяльність клірика.

Геннадію Шкілю заочно оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, забезпечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Оскільки зловмисник переховується на лівобережжі Херсонщини, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, що цьогоріч у травня підозру оголосили й сину Геннадія Шкіля Назару Шкілю, який теж співпрацює з окупантами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *