ОСТАННІ НОВИНИ

Від початку повномасштабної війни росіяни пошкодили понад 1600 медичних об’єктів

Олег Дерев'янко

|

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну внаслідок обстрілів зруйновано 214 медичних об’єктів повністю, найбільше постраждали заклади у дев’яти областях. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

«Внаслідок цих атак було пошкоджено 1642 медичних об’єкти 676 закладів охорони здоровʼя, а 214 обʼєктів 99 медзакладів – зруйновано повністю. Росіяни цілеспрямовано атакують лікарні, пологові будинки, амбулаторії та поліклініки», – йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждали медичні заклади у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Чернігівській, Київській, Дніпропетровській, Запорізькій та Сумській областях. Наразі неможливо отримати повну інформацію про масштаби руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях.

У МОЗ зазначили, що за понад два роки у різних областях країни повністю або частково відновлено 885 об’єктів медзакладів. З них 523 медичні об’єкти відновлено повністю та ще 362 – частково. Найбільше відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *