ОСТАННІ НОВИНИ

Україні бракує 4,5 млн працівників, щоб забезпечити запланований ріст ВВП

Олег Дерев'янко

|

Міністерство економіки підрахувало, що в Україні не вистачає 4,5 мільйона працівників для забезпечення щорічного зростання ВВП на 7% до 2030 року. Про це Львівському порталу повідомили у міністерстві.

Перший заступник Міністра економіки Олексій Соболев повідомив, що за перші шість місяців 2024 року ВВП зріс на 4,1%, а зростання за підсумками року очікується на рівні 3,5%.

«Що стосується прогнозних макропоказників на 2025–2027 роки, то базовий сценарій, затверджений нещодавно Урядом, враховує, як безпекові фактори, так і інші чинники, частина яких випливає із безпекової ситуації», – зазначив Соболев.

Заступниця Міністра економіки Тетяна Бережна зазначила, що кількість офіційно працевлаштованих в Україні зменшилася з 11,5 мільйона у 2021 році до 9 мільйонів у 2023 році.

«За попередніми розрахунками, для того, щоб забезпечити щорічне зростання ВПП до 2030 року на 7% нам потрібно 4,5 мільйона працівників додатково», – додала Бережна.

Уряд працює над розв’язанням проблеми через програми підвищення кваліфікації та модернізацію трудового законодавства. Економічна політика «Зроблено в Україні» також передбачає розвиток виробництва і підтримку підприємництва, що може допомогти у створенні нових робочих місць.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *