ОСТАННІ НОВИНИ

 У Львові хочуть змінити принцип оплати перевізникам

Андрій Котенський

|

У Львові хочуть змінити принцип оплати перевізникам. Якщо ухвалу приймуть то місто економитиме на перевізниках 6 млн грн щомісяця. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Документ передбачає, що перевізникам компенсовуватимуть кошти не за кожну пільгову валідацію, як це є зараз, а за поїздку з урахуванням безоплатних пересадок. Відповідний проєкт ухвали розглядатимуть завтра на пленарному засіданні. Зміни не впливатимуть на пасажира: йдеться про розрахунок між містом та перевізниками, яких у Львові є 8: сім, які забезпечують автобусні перевезення, та Львівелектротранс.

Тобто, якщо пільговик впродовж 40 хвилин пересів з одного транспортного засобу на інший, то місто відшкодує кошти не за дві поїздки, а лише за першу. І гроші отримає той перевізник, в транспорті якого була здійснена перша реєстрація пересадкової поїздки.

Загалом на сьогодні за пільгові перевезення місто оплачує перевізникам щомісяця в  середньому 60 – 65 млн грн. Оскільки зараз близько 10% пільговиків здійснюють пересадкові поїздки, то після затвердження цієї ухвали, місто щомісяця економитиме приблизно 6 – 6,5 млн грн.

При цьому, як переконують у департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури, для перевізників недоотримання цих сум не буде суттєво відчутним. Адже після впровадження е-квитка прибутки автоперевізників у Львові зросли щонайменше у два рази.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *