ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві знайшли тіло хлопця, який впав у Дніпро через обрив троса на атракціоні

Олег Дерев'янко

|

У понеділок вранці, 22 липня, у Києві завершили пошуково-рятувальні роботи після нещасного випадку на атракціоні над річкою Дніпро, де 20-річний хлопець впав у воду через обрив троса. Про це Львівському порталу повідомили у ДСНС Києва.

Випадок стався 21 липня, близько о 14:00 у Києві. Під час спуску на атракціоні, що проходить через річку Дніпро, трос обірвався, і хлопець впав у воду.

Пошукова операція тривала близько семи годин. За цей час водолази обстежили 8000 квадратних метрів дна та 12000 квадратних метрів за допомогою ехолота. З настанням сутінок пошукові роботи припинили й відновили 22 липня о 08:50.

Станом на 10:00 пошуково-рятувальні роботи завершили. Тіло 20-річного хлопця знайшли та доставили на берег.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей) та ч. 3 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила загибель людини) Кримінального кодексу України.

У прокуратурі Києва заявили, що ще у 2021 році намагалися зупинити роботу цього атракціону. Зокрема, звернулися до суду з позовом визнати незаконним та скасувати розпорядження КМДА, згідно з яким переможцем інвестиційного конкурсу визнали компанію без досвіду з реалізації подібних проєктів та досвіду експлуатації атракціонів подібного типу.

Проте у КМДА зазначили, що «трагедія не повинна ставати черговим предметом публічних маніпуляцій з боку правоохоронців».

Додали, що у 2021 році прокуратура через суд не намагалася скасувати роботу самого атракціону, лише оскаржувала результати інвестиційного конкурсу стосовно компанії-переможця та відповідне розпорядження КМДА.

«Сам атракціон на той момент ще не існував як такий», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС та поліція Києва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *