ОСТАННІ НОВИНИ

У кримських підприємців вилучили гелікоптери та літаки на користь України

Олег Дерев'янко

|

Державне бюро розслідувань передало в управління АРМА чотири гелікоптери Мі-2 та два літаки АН-2, що належали кримським підприємцям, підозрюваним у фінансуванні збройної агресії рф. Про це Львівському порталу повідомили у ДБР.

У січні 2024 року ДБР повідомило про підозру у фінансуванні дій, вчинених з метою зміни меж території України (ч. 3 ст. 110-2 КК України) 9 підприємцям, зареєстрованим на території АР Крим, які займаються рекреаційним та агропромисловим підприємництвом.

Вони займались бізнесом на тимчасово окупованих територіях України та сплачували податки країні-агресору, фінансуючи збройну агресію рф.

Слідство встановило, що у власності фігурантів на контрольованій території України знаходяться гелікоптери та літаки. Для запобігання їх перереєстрації на підставних осіб за клопотанням прокурора суд їх арештував.

Після реалізації авіапарку, кошти будуть спрямовані на придбання облігацій внутрішньої державної позики «Військові облігації».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *