ОСТАННІ НОВИНИ

Кулеба летить у Китай говорити про «справедливий мир»

Наталя Дуляба

|

Протягом 23-25 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуватиме з робочим візитом у Китаї й обговорюватиме там досягнення «сталого і справедливого миру». Про це Львівському порталу повідомили в МЗС.

Кулеба прилетить у КНР на запрошення китайського міністра закордонних справ Ван Ї.

«Головною темою обговорень стане пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру», – йдеться у повідомленні.

У ході зустрічей і переговорів сторони також обміняються думками щодо актуального стану та перспектив розвитку двосторонніх відносин.

Як відомо, Китай допомагає Росії вести війну проти України, хоча на офіційному рівні КНР це не визнає.

США кажуть, що Китай поки не надає пряму летальну підтримку Кремлю. Але лідери НАТО на саміті у Вашингтоні назвали Китай «вирішальним фактором, що сприяє» війні РФ в Україні.

Країни-члени Північноатлантичного альянсу дедалі більше занепокоєні тим, що Пекін наближається до надання летальної допомоги, від якої застерігали західні чиновники. Так, за словами європейських чиновників, китайські і російські компанії наразі розробляють ударний безпілотник, схожий на іранські «Шахеди».

Зараз США готують нові санкції проти китайських компаній, які підтримують війну Росії в Україні. Під прицілом можуть опинитися банки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *