ОСТАННІ НОВИНИ

На Одещині затримали мера, який «віджав» базу відпочинку

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили в Одеській області рекетирів, яких очолював мер одного з міст регіону. Зловмисники намагались незаконно заволодіти базою відпочинку на узбережжі Чорного моря. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, злочинне угруповання очолював голова міськради одного з портових міст Одещини. Його імені правоохоронці не називають, однак як пише Українська правда, посилаючись на власні джерела, йдеться про мера Білгород-Дністровського Віталія Граждана.

Встановлено, що банда намагалася незаконно заволодіти місцевою базою відпочинку, яка розташована на узбережжі Чорного моря. Для цього учасники угруповання силою змусили власницю відмовитися від 50% корпоративних прав на об’єкт.

Після цього зловмисники призначили на турбазу «свого» директора, який почав шукати покупців на цей комплекс. Коли клієнти знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися «віджати» у власниці решту 50% корпоративних прав.

«Для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів. Саме вони мали переоформити «віджату» турбазу на потенційних покупців», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали Віталія Граждана на «гарячому», коли той отримував 30 тисяч доларів завдатку від покупців турбази.

Посадовцю оголосили підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (організація вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Вирішується питання щодо виду запобіжного заходу.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників злочинної групи. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *