ОСТАННІ НОВИНИ

В усьому світі стався глобальний IT-збій: деталі

Олег Дерев'янко

|

Через масовий технічний збій у кількох країнах світу аеропорти, банки, оператори зв’язку, медіа тощо зазнали порушень у роботі.

Аеропорти

За даними ABC, американські авіакомпанії United, Delta та American Airlines звернулися до Федерального авіаційного управління США (FAA) з проханням про глобальну наземну зупинку для всіх рейсів через проблеми зі зв’язком. FAA наказало диспетчерам повідомити пілотів, що рейси цих авіакомпаній не будуть злітати.

Аеропорт Мельбурна в Австралії також повідомив про глобальну технічну проблему, яка впливає на їхні процедури реєстрації.

Аналогічні збої зафіксовано в аеропорту Берліна, де пасажирів попередили про затримки у реєстрації через технічну несправність.

Турецькі авіалінії Turkish Airlines повідомили про проблеми з процесами продажу квитків, реєстрації та бронювання через таку саму проблему.

Медіа та компанії

Виконавчий директор британського телеканалу Sky News Девід Роудс повідомив, що не зміг транслювати телевізійний етер сьогодні вранці.

«Нова пошта» зазнала технічного збою в роботі системи із обслуговування клієнтів у звʼязку із деякими програмними оновленнями.

Vodafon повідомив, що вранці протягом години спостерігались складнощі в отриманні послуг у частини абонентів Vodafone в усіх регіонах України.

«Фахівці компанії оперативно зреагували на ситуацію, і з 9:20 надання усіх основних послуг поступово відновлюється», – додали у компанії.

Sense Bank повідомив про тимчасові технічні труднощі у своєму Sense SuperApp, що вплинуло на відображення продуктів, карток та рахунків, перекази та обмін валют, оплату послуг, купівлю облігацій та автоцивілки, відкриття депозитів та кредитів.

Також в азійських країн від збою постраждала робота радіомовників, супермаркетів, вокзалів та інших установ.

За даними Львівської міськради, у Львові фіксують тимчасові труднощі у роботі сервісів друку та видачі персоналізованих ЛеоКарт. Безготівкова оплата та друк квитків у громадському транспорті міста працюють у звичному режимі.

Причина

Засновник українського monobank Олег Гороховський повідомив, що глобальний IT-збій пов’язаний із взаємодією антивірусу Crowdstrike та Windows. В результаті багато компаній зазнали значних труднощів у своїй роботі.

За даними CNBC, проблема з оновленням на Crowdstrike вплинула на системи Windows у всьому світі: ноутбуки показують екран помилки, відомий як «синій екран смерті».

«CrowdStrike відомо про повідомлення про збої на хостах Windows, пов’язані з датчиком Falcon», – йдеться у повідомленні.

Фахівці Держспецзв’язку радять скористатись інструкціями CrowdStrike для швидкого розв’язання цієї проблеми:

  • Завантажте Windows у безпечному режимі або середовищі відновлення Windows;
  • Перейдіть до каталогу C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike;
  • Знайдіть файл з назвою «C-00000291*.sys», і видаліть його;
  • Перезавантажте комп’ютер або сервер.

«Рекомендуємо застосувати зазначений спосіб, поки CrowdStrike працює над усуненням проблеми і не надасть офіційної інформації», – додали у Держспецзв’язку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *