ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові жінці видалили гігантську пухлину з 9 літрами рідини

Олег Дерев'янко

|

Львівські хірурги успішно видалили пацієнтці 20-сантиметрову кістому яєчника, яка вміщала 9 літрів рідини. Про це Львівському порталу повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

28-річна львів’янка протягом пів року бачила, як змінюється і росте її живіт. На аномалію звернули увагу родичі й вмовили звернутися до лікаря.

Жінка прийшла до спеціалістів лікарні св. Пантелеймона. УЗД та КТ-обстеження показали велетенську кістому, розміром 20 на 25 см, яка займала всю черевну порожнину.

Кістома виявилася доброякісною, але через стрімке зростання й ризик переродження в злоякісну пухлину, її вирішили видалити.

Лікарям вдалося видалити кістому лапароскопічно, через три розрізи по півтора сантиметра кожен. З кістоми забрали 9 літрів рідини, а сама капсула важила 1,5 кг.

«Профілактика завжди краща за лікування. Тому для попередження будь-яких ризиків важливо пам’ятати про регулярні огляди. На жаль, лише 25-30% жінок проходять щорічний профогляд у акушер-гінеколога. І часто причина цьому – вагітність і пологи, а не своєчасна турбота про власне здоров’я», – каже завідувачка гінекологічного відділення Оксана Непийвода.

Пацієнтку виписали додому вже на другу добу після операції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *