ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові 37-річному захиснику встановили протез з електронним ліктем

Олег Дерев'янко

|

Киянину Олександру Рудзевичу, який втратив руку на війні, у Національному реабілітаційному центрі Unbroken виготовили й встановили технологічний протез з електронним ліктем. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

37-річний чоловік до війська долучився добровільно і став там командиром мінометного розрахунку.

На момент отримання поранення Олександр воював на Донеччині. Щойно він замінив побратимів на посту – почався мінометний обстріл. Уламки сильно пошкодили праву руку захисника і медикам довелося її ампутувати.

До центру UNBROKEN військовий поступив уже безпосередньо на протезування. Найкращим рішенням для такої ампутації як в Олександра є протез плеча із зовнішнім джерелом енергії, міоелектричною кистю та гібридним електронним ліктем. Останній може фіксуватися у різних положеннях за допомогою сигналів, що їх подають мʼязи, коли скорочуються.

Саме таку штучну кінцівку й отримав пацієнт. Зараз Олександр проходить курс реабілітації, навчаючись керувати новою кінцівкою.

Виготовлення та встановлення протеза стало можливим завдяки донатам на благодійній платформі dobro.ua.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *