ОСТАННІ НОВИНИ

Шольц відкинув заклик Зеленського щодо збиття ракет і дронів

Олег Дерев'янко

|

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув заклик президента Володимира Зеленського до західних союзників збивати російські ракети та безпілотники над українською територією. Про це він заявив на пресконференції після саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії, пише DW.

За даними відомства, заперечення Шольца стосувалися і прохання Зеленського зняти обмеження на використання західної зброї для ударів по цілях на території РФ.

Відповідаючи на пресконференції на запитання про те, чи згодний він з іншими країнами НАТО щодо цих закликів Зеленського, Шольц сказав: «Я бачу такий консенсус, що про такі кроки не може бути й мови, і США також дуже чітко висловилися щодо цього».

Нагадаємо, що Зеленський на саміті Європейської політичної спільноти у Великій Британії закликав західних партнерів зняти обмеження на застосування далекобійної зброї вглиб території Росії. За його словами, ці кроки не лише ліквідують деякі цілі, а й зменшать можливості РФ продовжувати війну проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *