ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Зеленський: «Чим менше в нас буде обмежень на використання дієвої зброї, тим активніше Росія прагнутиме миру»

|

Президент України Володимир Зеленський на ІV саміті Європейської політичної спільноти у Великій Британії закликав західних партнерів зняти обмеження на застосування далекобійної зброї вглиб території Росії:

«Реальність на полі бою переконливіша за будь-які абстрактні міркування. Ми зупинили російський наступ на Харків. Крапка. Путін пожертвував десятками тисяч своїх громадян, але не досягнув нічого суттєвого. Це стало можливим завдяки хоробрості наших воїнів і хоробрості наших партнерів, які зняли обмеження на використання західної зброї вздовж нашого кордону.

Чи призвело це до ескалації? Ні. Навпаки, це перешкодило спробі Путіна розширити війну. Чи була якась відповідь Путіна? Ні. Навіть коли російська ракета вражає онкохворих дітей, як це сталося нещодавно, це лише відтворює зло, яке ми вже побачили з боку Росії в цій війні.

Отже ми маємо діяти максимально сміливо, щоб досягти результату. Ми можемо спрямувати цю війну до її справедливого завершення силою нашої зброї та нашої дипломатії, і ми не повинні боятися цих можливостей.

Що ефективнішою буде наша протиповітряна оборона, то безпораднішим буде Путін. Що менше в нас буде обмежень на використання дієвої зброї, то активніше Росія прагнутиме миру. Військові аеродроми, з яких злітають російські літаки з бомбами проти наших міст, наших людей, наших дітей і місця запуску російських ракет – усе це має бути знищене. Це не тільки ліквідує деякі цілі, а й зменшить можливості Росії продовжувати цю війну.

Ракети й дрони не є «носіями державного суверенітету», тому необхідна колективна воля – колективна воля, щоб їх збити – так само, як це було з іранськими ракетами й дронами. Я звертаюся до всіх вас, до всіх лідерів, які здатні посилити необхідну хоробрість. Ці кроки мають бути зроблені. І я звертаюся насамперед до Сполучених Штатів, Сполученого Королівства, Франції, Німеччини та Польщі й інших друзів: ваша хоробрість може стати вирішальною для миру».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *