ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею затримали контрабанду інвенторів та зарядних станцій

Наталя Дуляба

|

У пунктах пропуску «Шегині – Медика» і «Грушів – Будомєж» затримали контрабанду акумуляторів, інвенторів і зарядних станцій більше ніж на 2 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

Уночі 18 липня у Шегині прибув автомобіль Hyundai Sonata, у якому намагались потайки провезти гібридний сонячний інвентор POW-HOM 10.2.M, гібридний інвентор POW-HVM 3.2.11-24v-N-1 та чотири акумулятори Qoetec 53038.

Буквально за годину до цього митники виявили в мікроавтобусі Renault Master ще одну контрабанду – 10 тисяч електролітичних конденсаторів і 3 тисячі електрозапалів.

Орієнтовна вартість всіх цих товарів становить 950 тисяч грн.

Напередодні, у Шегинях затримали 26-річного жителя Рівненщини, який на авто теж хотів без розмитнення ввезти 4 гібридні інвертори Victron energy та 13 акумуляторів Pylontech. Ці пристрої оцінили більше ніж у 1 млн грн.

А в пункті пропуску «Грушів – Будомєж» у рейсовому автобусі «Франкфурт-Мелітополь» знайшли 4 незадекларовані акумуляторні батареї та одну зарядну станцію EcoFlow. Вартість техніки сягає 450 тисяч грн.

За цими фактами склали адмінпротоколи за ч.2 ст. 471 (недекларування товарів, що переміщуються громадянами через митний кордон України) Митного кодексу України.

Санкція статті передбачає накладення штрафу розміром 30% від вартості контрабандних товарів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *