ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський підписав указ щодо нової Стратегії морської безпеки України

Олег Дерев'янко

|

Президент Володимир Зеленський підписав указ, який уводить у дію рішення РНБО щодо нової Стратегії морської безпеки України. Про це він повідомив у вечірньому зверненні.

За його словами, цей документ враховує безпекові зміни та новації, забезпечені, зокрема, в Чорному морі та в розвитку українських сил.

«Це сучасна стратегія, і реалізуємо її разом з нашими партнерами. Найближчим часом я збираюсь обговорити з ними деталі цієї стратегії. З тими, хто так само, як і ми, бажає стабільної безпеки для своїх регіонів та всього світу», – заявив глава держави.

Президент подякував усім працівникам державних інституцій, воїнам, спеціальним службам та представникам громадянського суспільства України, які були залучені до підготовки цієї стратегії.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомляв, що Україна напрацьовує власну морську стратегію, невдовзі її має затвердити Рада національної безпеки й оборони.

«Україна завжди тепер буде такою державою, яка здатна захищати власні інтереси на морі, транспортні артерії та інтереси наших союзників і партнерів», – наголошував він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *