ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили Центр підтримки родин військовополонених та зниклих безвісти

Олег Дерев'янко

|

На вулиці Генерала Чупринки, 85 у Львові запрацював Міський центр підтримки родин військовополонених та зниклих безвісти. Центр надає психологічну та юридичну допомогу, консультації з міських виплат і підтримки. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Центр очолила Наталія Лукашова, дружина зниклого безвісти захисника. Раніше вона понад п’ять років працювала у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій.

«14 лютого 2023 року мій чоловік зник безвісти. Був пророблений довгий шлях як в соціальній, так і в психологічній сферах. Я дуже вдячна, що працюю в цьому центрі, тому що це не лише реабілітація людей, які до нас приходять, а також і моя соціально-психологічна реабілітація», – говорить Наталія.

До роботи центру також долучилися психологи, які допомагатимуть у роботі з невизначеною втратою. Крім того, тут будуть індивідуальні консультації, групові терапії та соціально-психологічні реабілітації.

На відкритті центру також завітав захисник Руслан Павловський, який чотири місяці був у російському полоні й повернувся додому.

«Я воював з 2014 року, в Азові – з 2015 року, повномасштабку зустріли в Маріуполі, обороняли Маріуполь три місяці, Азовсталь. Потім за наказом командування здалися в полон. В полоні був чотири місяці в Оленівці, обміняли мене 21 вересня 2022 року. Умови були найгірші, і найстрашніше – нам не давали зв’язок з родиною, ми переживали за те, що думають наші рідні, і це нагнітало найбільше. Тому це дуже важливо, що люди, які опинилися в такій ситуації, можуть звернутися сюди. Тут все відпрацьовано, тут знають кожен крок, і тут гарні психологічна підтримка. Бо ті люди, які тут працюють, теж пройшли через це», – прокоментував Павловський.

Міський центр підтримки родин військовополонених та зниклих безвісти працює на вул. Генерала Чупринки, 85 за таким графіком:

  • понеділок – четвер: 08:00 – 17:00;
  • п’ятниця: 08:00 – 15:45

Контактна інформація: +38 073 962 83 25, [email protected].

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *