ОСТАННІ НОВИНИ

Ексрозвідник Червінський вийшов на волю зі слідчого ізолятора

Ольга Денисяка

|

Зранку 17 липня ексрозвідник Роман Червінський вийшов з Кропивницького слідчого ізолятора. Про це з місця події повідомляє Суспільне.

15 липня у Кропивницькому апеляційному суді адвокати Романа Червінського оскаржували рішення Кіровоградського районного суду про запобіжний захід й просили не тримати підзахисного під вартою. Прокуратура наполягала на залишенні запобіжного без змін. Після 8,5 годин засідання суд скасував тримання під вартою без права внесення застави, змінивши запобіжний захід на тримання під вартою до 4 серпня з правом внесення 9 мільйонів 84 тисяч гривень застави.

Заставу за Червінського внесли 16 липня. Зранку 17 липня адвокати Андрій Йосипов та Костянтин Глоба пішли в ізолятор з довідкою про зарахування застави, яку намагались отримати ввечері.

Наступне засідання у справі Червінського у Кіровоградському районному суді відбудеться 24 липня. Воно відбудеться у закритому режимі.

Нагадаємо, що СБУ завела справу на українських військових, які збирались викрасти російський літак. Одним із них є колишній співробітник Головного управління розвідки Роман Червінський.

Як відомо, Червінський був одним із розвідників, які у 2020 році організовували операцію із затримання російських бойовиків групи «Вагнер», виманюючи їх у Білорусь. Там службовці ПВК мали б сісти на літак, який згодом українські спецслужби аварійно посадили б в Україні.

Та операція зірвалась, виліт «вагнерівців» відклали, а тим часом їх затримали в Мінську.

Коли ця історія стала публічною, то отримала назву «вагнергейт». Кілька розвідників публічно звинуватили Офіс президента в тиску й у зриві операції. Серед них був і Червінський. Йому разом із кількома колегами анулювали закордонні паспорти та звільнили з розвідки.

У грудні 2023 року Червінському оголосили підозру в спробі заволодіти 100 тисяч доларів США, видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *