ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко внесе заставу за ексрозвідника Червінського, – депутатка

Олег Дерев'янко

|

Експрезидент та чинний депутат України Петро Порошенко внесе заставу за ексрозвідника Романа Червінського. Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

За її словами, фракція політсили долучається до застави, а її депутати були готові взяти Червінського на поруки.

Сам Порошенко заявив, що вирішив запропонувати Роману та його родині внести ту частину суми застави, якої не вистачає.

«Аби після численних судових засідань і відвертих знущань Роман нарешті був на волі і продовжував свою боротьбу вільною людиною – за правду, справедливість і Україну», – додав він.

Оновлено: Згодом Порошенко повідомив, що «не міг чекати», тому вніс заставу в розмірі 9 мільйонів гривень ще вранці.

Нагадаємо, що напередодні розвідника Романа Червінського відпустили під заставу в 9 млн гривень. Судовий розгляд тривав сім годин, а 27 народних депутатів та ще 51 особа виявила бажання взяти Червінського на поруки.

Нагадаємо, що СБУ завела справу на українських військових, які збирались викрасти російський літак. Одним із них є колишній співробітник Головного управління розвідки Роман Червінський.

Як відомо, Червінський був одним із розвідників, які у 2020 році організовували операцію із затримання російських бойовиків групи «Вагнер», виманюючи їх у Білорусь. Там службовці ПВК мали б сісти на літак, який згодом українські спецслужби аварійно посадили б в Україні.

Та операція зірвалась, виліт «вагнерівців» відклали, а тим часом їх затримали в Мінську.

Коли ця історія стала публічною, то отримала назву «вагнергейт». Кілька розвідників публічно звинуватили Офіс президента в тиску й у зриві операції. Серед них був і Червінський. Йому разом із кількома колегами анулювали закордонні паспорти та звільнили з розвідки.

У грудні 2023 року Червінському оголосили підозру в спробі заволодіти 100 тисяч доларів США, видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *